NE SUNUYORUZ?
Av. Nazlı Hilal Kaya danışmanlığında idari ve cezai yaptırımlardan korunun

Diyetisyenler için KVKK, Diyetkolik'le çok kolay

Genel bilgi

KVKK; yani Kişisel Verilerin Korunması Kanunu, kimliği belirli ya da belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilginin elde edilmesi, kaydedilmesi, depolanması, aktarılması, açıklanması, imhası vb. işlemleri düzenleyen kanundur.

Hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydeden kimseye 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası verilir.

kvkk diyetisyen

Neden önemli?

Diyetisyen danışan iletişimi, doğası gereği çok miktarda kişisel veri içerir. Danışanlarınızla sürdürdüğünüz online ve klasik diyet hizmet sürecinizin KVKK hükümlerine aykırı unsurlar içermemesi mesleki geleceğiniz açısından çok önemlidir. Bazı diyetisyenler, "danışamının adını ve kilosunu bilgisayarımda ya da cep telefonumda saklarsam zaten bir sorun yaşamam" ya da "kopyala yapıştır bir aydınlatma metni kullanmam yeterli olur" diye düşünse de konu bundan çok daha karışıktır.

Kişisel verileri, hukuka aykırı olarak bir başkasına veren, yayan veya ele geçiren kişi, 2 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

Evet karışık, ama çözümü var

KVKK kapsamında, danışan yönetiminde diyetisyenlere düşen yükümlülükler ortaya çıkıyor. Bunlardan bazıları şu şekilde;

  • Aydınlatma yükümlülüğü
  • Gerektiğinde açık rıza alma yükümlülüğü
  • Kişisel verilerin silinmesi, yok edilmesi veya anonim hâle getirilmesi yükümlülüğü
  • İlgili kişinin haklarından doğan talepleri karşılama yükümlülüğü
  • Veri güvenliğine ilişkin yükümlülükler
  • VERBİS Kaydı

KVKK 18/1/B: 12. maddesinde öngörülen veri güvenliğine ilişkin yükümlülükleri yerine getirmeyenler hakkında 29.503 TL – 1.966.862 TL idari para cezası uygulanır.

VERBİS'e kayıtta destek

VERBİS; kişisel verileri işleyen gerçek ve tüzel kişilerin, kişisel veri işlemeye başlamadan önce kaydolmaları gereken ve işlemekte oldukları kişisel verilerle ilgili kategorik bazda bilgi girişi yapacakları bir kayıt sistemidir. KVKK uyum programı kapsamında VERBİS kayıt sürecinize destek olunacaktır.

kvkk diyetisyen

Teknik tedbirler

Özellikle çevrimiçi ortamda depolanan kişisel verilerin saklanması ve gerektiğinde imhası konusunda Diyetkolik Diyetisyen Sistemi gerekli bütün teknik önlemleri diyetisyenler adına almış durumda. Bunlardan bazıları şunlardır;

  • Şifreleme - Anahtar yönetimi
  • Veri maskeleme
  • Ağ güvenliği
  • Yetki matrisi
  • Saldırı tespit ve önleme sistemleri
  • Log Kayıtları
  • Uygulama güvenliği
  • Silme, yok etme ve anonim hale getirme

İçiniz rahat olsun

Diyetkolik Diyetisyen Sistemi, sağladığı diyetisyen araçları ve web sitesi / mobil aplikasyon hizmeti yanında; göz ardı edilebilen ancak diyetisyenler için ağır yaptırımlar doğurabilecek KVKK uyum sürecini de sorunsuz şekilde yapmanızı sağlıyor. Diyetkolik KVKK Uyum Program ile diyetisyenler için alınacak idari tedbirler şunlardır:

  • Danışan Kabul KVK Aydınlatma Metni
  • Danışan Kabul Açık Rıza Metni
  • Ticari İletişim KVK Aydınlatma Metni
  • Ticari İletişim Açık Rıza Metni
  • İnternet Sitesi İletişim Formu KVK Aydınlatma Metni
  • Çalışan KVK Aydınlatma Metni
  • Çalışan KVK Açık Rıza Metni
  • Disiplin Yönetmeliği Taslağı
  • Güvenlik Kamerası KVK Aydınlatma Metni
  • Çalışan KVK Gizlilik Taahhütnamesi
  • Tedarikçi KVK Gizlilik Taahhütnamesi
  • Sosyal Medya Paylaşımlarına İlişkin Aydınlatma ve Açık Rıza Metni
  • Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Politika
  • Kişisel Verilerin Saklanması ve İmhasına İlişkin Politika
  • İmha Tutanağı
  • Periyodik İmha Tutanağı
  • Kişisel Veri Sahibi Başvuru Formu
  • KVK Denetim Prosedürü
  • Kişisel Verilere İlişkin Başvuruların Alınması, Değerlendirilmesi ve Yanıtlanmasına İlişkin Prosedür
  • Kişisel Veri Aktarımlarına İlişkin Prosedür
  • Kişisel Veri İhlallerine İlişkin Prosedür
  • Kişisel Veri Envanteri ve VERBİS KAYDI
Av. Nazlı Hilal Kaya Danışmanlığında

KVKK Uyum Programına Kaydolun

KVKK uyum süreçlerini sorunsuz ve üzerinize bir külfet almaksızın çözmenizin yolu Diyetkolik Üyelik Paketleri ve Diyetkolik KVKK Uyum Paketi'ni birlikte almaktan geçiyor.

kvkk uyum paketi

Başlangıç Paketi

Diyetkolik diyetisyen araçları

nın 10 danışana kadar kullanımı

KVKK Uyum Paketi

3.724TL / YIL

KDV Dahil

SATIN AL
kvkk uyum paketi

Temel Paket

Diyetkolik diyetisyen araçları

nın 50 danışana kadar kullanımı

KVKK Uyum Paketi

4.630TL / YIL

KDV Dahil

SATIN AL
kvkk uyum paketi

Profesyonel Paket

Diyetkolik diyetisyen araçları

nın sınırsız danışan için kullanımı

KVKK Uyum Paketi

5.155TL / YIL

KDV Dahil

SATIN AL
Kampanyalı "Üyelik ve KVKK Uyum Paketlerimiz” yıllık olup iptal veya iade yapılmamaktadır.

Sorunuz mu var?

BİZE ULAŞIN